UŽAUGINTA SU MEILE!

SERBENTAI

                  Juodųjų serbentų uogose yra biologiškai veiklių medžiagų, kurios teigiamai veikia žmogaus organizmą. Augalo išskirtinumas yra tas, kad galima panaudoti visas jo dalis: uogas, lapus, pumpurus. Uogos renkamos liepos – rugpjūčio mėn. Serbentų lapus reikia skinti serbentams žydint, t. y. birželio–liepos mėnesiais. Juos džiovinti pavėsyje gerai vėdinamoje patalpoje ar džiovykloje esant 25–30 laipsnių temperatūrai. Gerai išdžiovinti lapai yra žalios spalvos ir kvapnūs.

       Juodieji serbentai pasižymi tonizuojančiu, kraujagysles plečiančiu, kraują valančiu, šlapimą varančiu, prakaitavimą skatinančiu, slopina uždegiminius procesus. Serbentai gali pagerinti kepenų, inkstų bei kasos funkcijas ir virškinimo sistemos veiklą. Šios uogos taip pat padeda išvengti artrito, širdies ligų ir dantų bei dantenų problemų, malšina galvos, sąnarių skausmus, mažina cukraus kiekį kraujyje. Juoduosiuose serbentuose esantys vitaminai bei maistinės medžiagos saugo nuo vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų. Šios uogos gerina apetitą, naudingos sergant mažakraujyste. Juoduosiuose serbentuose yra daug karotino, rauginių rūgščių, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų (kalio, natrio, magnio geležies, fosforo), vitaminų B, C, D, E, K, PP, eterinių aliejų. Per dieną suvartojant 50 g serbentų uogų, pilnai patenkinamas vitaminų C ir P poreikis.

MAISTINGUMAS

100 GRAMŲ ŠVIEŽIŲ SERBENTŲ

KALORIJOS

%

DIENOS NORMOS GELEŽIES

%

DIENOS DOZĖS VITAMINO C

ADRESAS

Šiukščiakalnio k.
Daugų sen.
Alytaus r.

SEKITE MUS